Calonge de Segarra inaugura camins arranjats, les obres de reforma de la Casa del Mestre i la posada en marxa del projecte europeu TESSe2b

Dimarts, 12 de febrer de 2019 a les 00:00

El president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, va inaugurar el passat 9 de febrer diversos camins municipals arranjats i les obres de reforma de la Casa del Mestre, edifici que acull l’única prova pilot a tot l’estat d’un nou sistema d’emmagatzematge d’energia tèrmica.

 

L’alcalde de Calonge de Segarra i alguns regidors van rebre el president de la Diputació de Barcelona, qui va signar el llibre d’honor i tot seguit va inaugurar un dels camins que l’Ajuntament ha pavimentat recentment, en el marc del projecte d’arranjament de camins municipals, fases I, II i III, amb un cost total d’uns 710.000 euros, finançats en part per la Diputació de Barcelona.

A continuació, el president i el consistori calongí es van desplaçar fins l’entorn de Santa Fe de Calonge de Segarra. El president va visitar l’església de Santa Fe, la qual es restaurarà en breu amb el suport de la Diputació de Barcelona, i també la rectoria de Calonge de Segarra. L’alcalde va traslladar a Castells la preocupació per l’estat de conservació de l’edifici rectorial, així com també les inquietuds i els projectes de futur del municipi.

Finalment el president va inaugurar les obres de reforma de la Casa del Mestre i el nou sistema d’emmagatzematge d’energia tèrmica del projecte europeu TESSe2b.

Les obres que s’han realitzat a la Casa del Mestre han consistit en l’adequació de la casa amb els serveis necessaris per a convertir-la en habitatge amb l’objectiu que una família hi visqui de forma permanent. En els pròxims dies l’Ajuntament traurà a concurs públic l’arrendament de la Casa del Mestre per tal que tothom qui estigui interessat/da en llogar la casa per viure-hi pugui presentar-s’hi.

La casa acollirà l’única prova pilot a Espanya del projecte europeu TESSe2b, a través del qual s’ha desenvolupat una tecnologia modular d’emmagatzematge tèrmic de baix cost, basada en col·lectors solars i bombes de calor geotèrmic d’alta eficàcia per a la calefacció, refrigeració i producció d’aigua calenta a la llar.

El sistema TESSe2b és un nou sistema de climatització amb energies renovables implementat en edificis de tres països d’Europa (Espanya, Àustria i Xipre). L’Ajuntament de Calonge de Segarra va aconseguir que la Casa del Mestre fos l’edifici escollit d’Espanya per posar en pràctica aquest pla pilot. El projecte TESSe2b desenvolupa una solució integrada per a l'emmagatzematge d'energia en edificis residencials mitjançant energia solar i geotèrmica, amb la finalitat de corregir el desajust que sovint es produeix entre l'oferta i la demanda d'energia en edificis residencials. Aquest projecte no ha tingut cap cost per l’Ajuntament.

TESSe2b és un projecte de 4 anys finançat pel programa europeu H2020 amb un pressupost de 4 milions d’euros, impulsat per institucions de recerca, empreses i organismes de 10 països europeus. Entre aquests, l’associació Ecoserveis, encarregada de coordinar l’acció a l’Estat espanyol.

Per a més informació visiteu el web del projecte TESSe2b.

Vegeu les fotografies de l'acte de la inauguració publicades a la pàgina del facebook de l'Ajuntament de Calonge de Segarra.

Vegeu el vídeo resum de la prova pilot del projecte TESSe2b a la Casa del Mestre.

Què diuen de nosaltres?

Darrera actualització: 19.02.2019 | 10:37