Les àrees tancades de recollida de residus, en funcionament

Dimarts, 5 de març de 2019 a les 00:00

El passat 4 de març es va implantar el nou sistema de recollida de residus.

El Consell Comarcal de l’Anoia ha instal·lat una àrea tancada de recollida de residus a cada nucli del municipi de Calonge de Segarra. Cada domicili té una àrea tancada assignada i hi pot accedir amb les claus que disposa. Des del 4 de març les àrees tancades són l’únic punt de recollida de residus, els antics contenidors repartits pel municipi han estat retirats.

Aquest nou model de recollida de residus ve impulsat pel Consell Comarcal de l’Anoia, ens encarregat de la recollida dels residus municipals. En la major part de municipis de la comarca s’ha implantat o s’implantarà el sistema de recollida porta a porta, però a Calonge de Segarra i altres municipis similars, per la seva tipologia, s’ha establert el model d’àrees tancades.

A cada àrea tancada s’hi ubiquen els contenidors de recollida de les diferents fraccions de residus i una minideixalleria. A la minideixalleria s’hi poden dipositar tots els residus especials següents: roba i calçat; oli vegetal usat; fluorescents, làmpades de vapor de mercuri i bombetes; piles i acumuladors; tòners; pintures, dissolvents i vernissos; petits electrodomèstics; radiografies; i medicaments.

Pel que fa als voluminosos, el calendari enviat per l’Ajuntament de recollida mensual dels voluminosos el darrer dilluns de cada mes no està operatiu des del 4 de març. A partir d’aquesta data cada domicili que disposi de clau podrà sol·licitar fins a 5 recollides de voluminosos a l’any. Per sol·licitar aquest servei haurà de fer-ho mitjançant el web www.anoiaverda.cat.

Per qualsevol incidència, queixa o suggeriment sobre el funcionament de les àrees tancades cal adreçar-se a Anoia Verda, per mitjà dels formularis del web  www.anoiaverda.cat, el telèfon 689 714 713, o bé l’adreça de correu electrònic: info@anoiaverda.cat.

Els veïns que no hagin pogut assistir a la jornada del passat 3 de març de recollida de les claus i del kit han d’adreçar-se a les oficines de l’Ajuntament de Calonge de Segarra (de dilluns a divendres, de 9 h a 14 h, i dijous també de 16 h a 19 h) des d’on se’ls facilitarà les claus i el kit per poder accedir a l’àrea tancada assignada.

L’Ajuntament demana que es faci un bon ús de les àrees tancades i s’aprofitin les instal·lacions per a reciclar correctament. Per a més informació visiteu el web www.anoiaverda.cat.

Darrera actualització: 07.03.2019 | 10:05

Imatges

Minideixalleria