Geocaching

Què és?

El geocaching –o caçadors de geoamagatalls–, és una activitat a nivell mundial (per alguns ja es considera un esport), que consisteix en amagar i trobar cachés –o tresors–. Aquests es poden trobar en qualsevol punt del planeta i, per descobrir-los, només cal un receptor GPS i esperit aventurer.

Com s’hi juga?

El geocaching està format, com a mínim, per a dues persones: una amaga el tresor –que pot ser qualsevol objecte dins d’un recipient– en algun lloc –ja sigui al camp o a la ciutat– que tingui algun interès particular –cultural, artístic, històric, paisatgístic…–, amb l’ajuda imprescindible d’un receptor GPS el qual proporciona les coordenades geogràfiques del lloc on el tresor està amagat. Aquesta persona apunta les coordenades exactes i les fa públiques a llocs web especialitzats per tal que els caçadors de geoamagatalls puguin emprendre la recerca del tresor.  Hi ha una sèrie de normes establertes per jugar correctament al geocaching, com ara que el geocacher –o caçador de geoamagatalls– ha de deixar algun objecte a dins del recipient (caché) a canvi del objecte que recull (tresor). El geocacher també ha d’escriure una nota sobre la seva visita –nom i data– a la llibreta de registre que trobarà dins del contenedor del tresor. Normalment, la persona que ha “caçat” el tresor ho fa saber visitant el web www.geocaching.com, on queda la visita registrada i pot expressar les seves impressions sobre el tresor trobat, afegir fotos, etc.

L’interès que desperta aquesta activitat no només prové de desxifrar el tresor que s’amaga en unes coordenades concretes, sinó que és un divertit joc per als amants de la natura i l’esport. El camí per arribar al tresor, el caché que pot estar amagat o fins i tot enterrat, i el descobriment de nous paratges amb un cert alicient; és la clau de l’èxit mundial que està tenint aquest nou esport: elgeocaching. A més a més, aquesta activitat complementa el turisme rural, el qual el municipi de Calonge de Segarra disposa d’una gran oferta, esdevenint el geocaching un atractiu afegit per tot aquell turista que gaudeixi de la seva estança a Calonge de Segarra. Això sí, amb l’ajuda d’un GPS! El lloc web especialitzat és www.geocaching.com. En aquesta pàgina, podràs buscar o amagar tresors. També hi ha una versió hispana a www.geocaching-hispano.com. Cliqueu els següents enllaços per adreçar-vos directament als tresors que actualment s’amaguen al municipi de Calonge de Segarra:.

Darrera actualització: 17.05.2018 | 09:57
Darrera actualització: 17.05.2018 | 09:57