Protegiu les instal·lacions d’aigua del fred

Dilluns, 6 de febrer de 2023

Amb el fred i les glaçades, l’Ajuntament recomana als seus veïns i veïnes que mantinguin les instal·lacions d’aigua aïllades de les baixes temperatures, a fi d’evitar possibles danys en el comptador, aixetes, claus de pas o conduccions d’aigua.

A continuació us informem d’algunes actuacions, bàsiques i simples, que poden evitar problemes en les instal·lacions d’aigua en cas de baixes temperatures:

  • Protegir el comptador i les canonades que quedin a l’exterior mitjançant aïllants com poden ser llana de vidre, draps, mantes o diaris, entre d’altres.
  • Durant les hores amb temperatures més baixes, deixar un rajolí d’aigua en una o diverses aixetes que siguin susceptibles de glaçar-se. Es pot aprofitar aquesta aigua mitjançant l’ús de galledes o banyeres com a recipients. En cas de no utilitzar l’aigua per un període de temps prolongat, es recomana buidar les canonades i tancar la clau de pas.
  • No forçar les claus de pas del comptador, a fi de no espatllar-les.

Si, malgrat aquestes recomanacions, es congela algun tram de la instal·lació i ens quedem sense subministrament d’aigua, cal escalfar el punt on creiem que s’ha produït la congelació amb aire calent (com pot ser amb un assecador de cabell), però mai amb foc directe, o bé esperar la descongelació.

En cas d’incidents amb el comptador, truqueu a l’Ajuntament de Calonge de Segarra (T. 93 868 04 09), no manipuleu ni desmunteu el comptador.

Darrera actualització: 23.02.2023 | 17:31