A punt de començar les obres de connexió de Calonge de Segarra a la xarxa d’aigua de la Llosa del Cavall

Dimecres, 13 de març de 2024

L’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat (ATL) ha declarat l'emergència per a la contractació de les obres i serveis necessaris per a la connexió d'aigua al sistema Ter-Llobregat (provinent de la Llosa del Cavall) dels municipis d'Aguilar de Segarra, Calonge de Segarra, Sant Pere Sallavinera, Prats de Rei, Sant Martí de Sesgueioles, Veciana, Copons, Rubió, i Jorba.

El dimarts 12 de març ha tingut lloc, a Calonge de Segarra, una reunió informativa organitzada per ATL adreçada als propietaris afectats del traçat de la canonada a fi d’explicar el procediment d’emergència de la contractació de les obres.

ATL ha dividit l’actuació en tres blocs i el nostre municipi està inclòs en el bloc que comprèn els municipis d’Aguilar de Segarra – Calonge de Segarra – Sant Pere Sallavinera, l’empresa adjudicatària de la qual ha estat COPISA.

Les obres en el nostre municipi consisteixen en la derivació de la canonada de la Llosa del Cavall, d’una longitud de 1,2 km. i un diàmetre de 200 mm.

Les obres de connexió les finançarà l'Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i les executarà ATL, amb una inversió prevista per al municipi de Calonge de Segarra de 736.411,77 euros.

Es preveu començar les obres durant aquest mateix mes de març i acabar-les com a màxim d’aquí 9 mesos.

Aquesta actuació és cabdal per al municipi atès que permetrà disposar d’un major cabal d’aigua i, alhora, millorar, si és necessari, la qualitat de l’aigua amb la mescla de l’aigua provinent del pou municipal i la de l’embassament de la Llosa del Cavall.

Darrera actualització: 13.03.2024 | 11:19