Els Mossos d’Esquadra denuncien tres homes per fer abocaments il·legals de residus a Calonge de Segarra

Divendres, 24 de març de 2023 a les 00:00

A mitjans de febrer, l’Ajuntament de Calonge de Segarra va informar als Mossos que s’havien detectat abocaments il·legals de residus en una zona pròxima a Mirambell.

Entre les deixalles, hi havia tot tipus de residus domiciliaris; sacs de runa d’obra d’un habitatge; sanitaris vells; caixes; mobles; matalassos; llibres; roba vella; objectes de plàstic i electrodomèstics, entre d’altres.

Els agents de la Unitat Regional de Medi Ambient van esbrinar que l’origen del material abocat provenia d’un domicili de Calaf on estaven fent obres. Els responsables no tenien cap permís de l’ajuntament per fer reformes i, en comptes de portar les deixalles a una planta de gestor de residus, les abocaven de forma incontrolada en una finca situada enmig de camps de conreu. Els Mossos van informar als responsables que havien de retirar tots els residus de la zona i gestionar-los de forma correcta per mitjà d’un gestor de residus i/o una deixalleria. Unes setmanes després, els agents van comprovar que els autors havien retirat els residus però en comptes de portar-los tots a la deixalleria, una part d’aquests els van deixar en una àrea de recollida selectiva de la població de Torà. Davant d’això, els Mossos van denunciar els tres responsables per fer una gestió incorrecta de residus així com també per no disposar de llicència municipal d’obres.

L’Ajuntament de Calonge de Segarra agraeix al cos de Mossos d’Esquadra el treball de camp, la implicació i les investigacions fetes per aconseguir localitzar els autors dels abocaments il·legals i haver-ne fet el seguiment corresponent, evitant que accions com aquestes quedin impunes i sancionant-les com pertoquen.

Darrera actualització: 24.03.2023 | 13:52