Estabilització d’un talús a la carretera C-1412a

Dimecres, 9 de setembre de 2020 a les 00:00

A l’alçada del PK 34,2 de la carretera C-1412a el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha realitzat obres per estabilitzar un talús que ocasionava grans despreniments.

Aquest talús sempre ha presentat un grau d’inestabilitat considerable i amb les fortes pluges del passat 15/10/2018 va patir un important despreniment. En aquells moments l’Ajuntament es va reunir amb els Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat a la Catalunya Central per tal de mostrar la preocupació que el despreniment pogués afectar la carretera, i el Servei Territorial de Carreteres va dur a terme una actuació d’emergència de retirada de terres que suposaven un perill per la seguretat vial.

L’any 2019 es va realitzar una actuació d’estabilització del talús. Tot i així, el temporal Glòria del passat mes de gener va provocar nous despreniments. Els Serveis Territorials van actuar ràpidament amb una segona actuació d’estabilització del talús, el resultat final de la qual ha estat la creació de dos bancals recolzats per murs d’escullera que molt possiblement evitaran que futurs despreniments puguin arribar a afectar la carretera C-1412a.

L’Ajuntament vol mostrar el seu agraïment al Servei Territorial de Carreteres de Barcelona; als Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat a la Catalunya Central; i al Parc de Conservació de Carreteres d'Igualada per la rapidesa i la bona feina realitzada en el talús, el qual millora substancialment la seguretat vial en aquest punt de la carretera C-1412a.

Darrera actualització: 09.09.2020 | 12:35