Inici dels treballs d’elaboració d’un inventari del patrimoni miner de la conca de l’Alta Segarra

Dimecres, 19 d’octubre de 2022

El passat divendres 30 de setembre es va formalitzar l’inici dels treballs d’inventari del patrimoni miner conservat en els municipis que formen part de la Mancomunitat de l’Alta Segarra (Calaf, Calonge de Segarra, Els Prats de Rei, Castellfollit de Riubregós, Sant Pere Sallavinera, Sant Martí Sesgueioles i Pujalt).

La Mancomunitat de l’Alta Segarra és l’entitat promotora d’aquest projecte i s’ha rebut suport de la Diputació de Barcelona per a executar-lo. La Diputació de Barcelona ha contractat l’empresa Cat Patrimoni per dur a terme l’elaboració de l’inventari.

Mines, carrilets, carregadors, terreres, documentació, fotografies, edificis, eines, etc. són l’objecte d’aquest treball que tindrà diferents fases en la seva execució: recerca en arxius; treball de camp de localització i descripció; treball de gabinet i redacció de l’informe-memòria on hi constaran tots els elements patrimonials localitzats i inventariats, amb la finalitat que esdevingui una important eina de coneixement i de gestió per als municipis a l’hora de recuperar i divulgar aquest ric patrimoni miner del nostre territori.

L’inventari permetrà localitzar, referenciar i descriure tot el patrimoni miner de la conca de l’Alta Segarra. Aquest document ha de servir de base de treball per a un futur projecte de recuperació del patrimoni miner de l’Alta Segarra. J

Ja que s'ha iniciat aquest inventari, només informar que si algú té o coneix algun element patrimonial relacionat amb les mines de carbó de l'Alta Segarra, pot comunicar-ho a través de correu electrònic a nuria@catpatrimoni.com o bé per telèfon al 686288590 (Núria Cabañas).

Darrera actualització: 19.10.2022 | 14:40