L'Ajuntament instal·la més desfibril·ladors

Dilluns, 21 de maig de 2018 a les 13:00

Calonge de Segarra segueix les passes per a esdevenir un municipi cardioprotegit

El passat mes de març de 2017 l’Ajuntament va col·locar dos aparells desfibril·ladors externs automàtics als equipaments municipals, concretament a l’entrada de les oficines de l’Ajuntament de Calonge de Segarra, i a la façana del local polivalent situat al nucli de Dusfort. Recentment s'han instal·lat dos aparells desfibril·ladors més: un ubicat al nucli d'Aleny, i l'altre a la plaça del nucli de Sant Pere de l'Arç. L’actuació ha estat finançada amb un ajut econòmic de la Diputació de Barcelona.

Els desfibril·ladors estan instal·lats a disposició dels usuaris i l’objectiu és facilitar l’actuació davant emergències d’aturada cardíaca a fi de poder salvar vides. Properament l’Ajuntament col·locarà un desfibril·lador al nucli de Mirambell i un altre al nucli del Soler.

Des de l’Ajuntament es realitzarà una formació específica de 6 hores en la qual els assistents seran acreditats segons normativa vigent pel Departament de Salut i generant el corresponent certificat de Suport Vital Bàsic a càrrec d’Espais Cardioprotegits de Catalunya. Les places són limitades i qui desitgi assistir-hi caldrà que es posi en contacte amb l’Ajuntament de Calonge de Segarra abans del 18 de maig de 2018. La formació es farà entre finals de maig i principis de juny. La data i horari es determinarà en funció de la disponibilitat. Aquesta formació és altament recomanable per conèixer el funcionament dels aparells desfibril·ladors.

Tanmateix l’Ajuntament durà a terme a més a més una xerrada formativa bàsica de 2 hores oberta al públic en general en la qual es transmetran alguns trets bàsics del funcionament dels desfibril·ladors. En aquesta xerrada no s’obtindrà cap tipus de certificat. Es recomana realitzar la formació específica de 6 hores ja que és essencial saber fer anar correctament el desfibril·lador per salvar vides.

La finalitat de l’Ajuntament és tenir un municipi cardioprotegit, motiu pel qual s’acabaran destinant uns 11.000 euros, però aconseguir-ho dependrà de la vostra implicació. Per això és necessari formar-se, atès que disposar d’uns aparells sense saber com funcionen no serveix de res. La formació pot salvar vides!

Darrera actualització: 23.05.2018 | 12:03