Obert el període de comunicacions de cremes

Dijous, 19 d’octubre de 2023

Durant el període comprès entre el 16 d'octubre i el 14 de març s'han de comunicar les activitats de focs d'esbarjo (foguera, foc a terra, foc de llenya o similars) i cremes agrícoles que es vulguin fer a menys de 500 metres de terreny forestal.

Cal tenir en compte que per cremar restes vegetals agrícoles cal que les persones físiques o jurídiques tinguin una explotació agrària i estiguin subjectes a la declaració agrària (DUN). D’acord amb la Llei 7/22, de 8 d’abril de residus, arreu del territori espanyol només poden cremar restes vegetals agrícoles les explotacions agràries.

Enguany hi ha dues novetats:

- S’ha de comunicar l’hora d’inici i hora final de l’activitat. L’horari de la crema de restes vegetals ha d’estar compresa entre les 06:00 i les 18:00 hores.

- Només es pot comunicar un foc d’esbarjo de durada de dos dies consecutius.

Recordem que en cap cas es poden cremar restes de jardineria, restes silvícoles o restes que no provinguin d’explotacions agràries, per aquests casos s’ha de demanar una autorització que requereix d’informe específic a través del web, clicant aquí.

Per fer cremes de restes vegetals per motius fitosanitaris s’ha de demanar una autorització excepcional a través del web, clicant aquí. Aquesta autorització requereix informe específic dels tècnics de Sanitat Vegetal.

Es pot presentar la comunicació de crema telemàticament a través del web, clicant aquí o bé presencialment a les oficines de l’Ajuntament o a les oficines comarcals del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Darrera actualització: 19.10.2023 | 13:37