S’aprova la connexió de Calonge de Segarra a la xarxa d’aigua de la Llosa del Cavall

Dijous, 2 de juny de 2022 a les 09:00

El consell d'administració de l'Agència Catalana de l’Aigua ha aprovat la connexió del municipi de Calonge de Segarra a la xarxa regional Ter Llobregat, amb una inversió superior als 582.000 euros.

L'actuació consistirà en una conducció d'un quilòmetre de diàmetre i 200 mil·límetres d'amplada entre la derivació de Calaf de l'artèria provinent de la potabilitzadora del Cardener/Igualada i el dipòsit municipal del Turó del Ballester, amb un termini d'execució de 9 mesos.

La connexió permetrà barrejar l’aigua del pou municipal amb la provinent de la xarxa Ter Llobregat (Llosa del Cavall) quan sigui necessari. Així, es podrà garantir una bona qualitat de l’aigua potable de la xarxa de subministrament de Calonge de Segarra, atès que el municipi només compta amb un punt de captació d’aigua. Aquesta actuació també permetrà disposar d’aigua en casos d’incidències en el pou municipal.

Fa més de set anys que l’Ajuntament de Calonge de Segarra està treballant amb l’Agència Catalana de l’Aigua i l’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat per aconseguir la connexió amb l’aigua de la Llosa del Cavall. Ara, amb l’aprovació de la connexió per part de l’Agència Catalana de l’Aigua, començaran els tràmits administratius i tècnics per a què les obres puguin iniciar-se d’aquí uns mesos. L’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat és l’entitat que s’ha encarregat d’elaborar el projecte i qui l’executarà.

Darrera actualització: 02.06.2022 | 17:11