Treball de recerca sobre les banyeres de Mirambell

Dimarts, 7 de desembre de 2021 a les 00:00

L’estudiant de segon de batxillerat a l’Institut Alexandre de Riquer de Calaf, Carla Garriga Cantacorps, ha fet el treball de recerca sobre les banyeres de Mirambell, amb una recreació en 3D inclosa.

Les banyeres de Mirambell va ser un balneari o centre termal situat prop de Mirambell. La construcció de l’actual autovia C-25 va fer desaparèixer l’edifici i el seu entorn immediat.

L’existència de les banyeres de Mirambell es remunta al 1852 i es deu primerament a les extraccions de lignit que es feien al terme municipal de Calonge de Segarra entre 1846 i 1847. En una de les mines s’hi va trobar una quantitat d’aigua abundant amb propietats sulfuroses. El context socioeconòmic favorable de l’època va propiciar la creació i consolidació del balneari.

L’Ajuntament de Calonge de Segarra agraeix l’interès mostrat per l’alumna per al patrimoni històric de Calonge de Segarra i la felicita per l’extraordinari treball de recerca. El treball de recerca es pot consultar a les oficines de l’Ajuntament, amb cita prèvia. També es pot visitar el web que ha creat la mateixa alumna en el qual es mostra el seu treball:

Darrera actualització: 07.12.2021 | 13:34